Creatie Brisotto Palla D'Oro

Een klassieke Italiaanse combinatie in een modern jasje. Romige tomatencrème als basis, daarop een knapperig basilicum Brisotto balletje, verse mozzarella en zoete cherrytomaatjes. Afgewerkt met verse basilicumblaadjes en red chard sla voor een frisse bite. Eenvoud en kwaliteit in één gerecht.

Warm, romig en vol van smaak

tomatencrème met mozzarella

Bereid een fluweelzachte crème van tomaat als basis van het gerecht. Zorg voor een romige consistentie die het Brisotto balletje straks kan dragen zonder te dun te zijn.

Bak het basilicum Brisotto balletje goudbruin en knapperig volgens de bereidingswijze. Scheur of snijd ondertussen verse buffelmozzarella in stukken en halveer de cherrytomaatjes.

Fris, kleurrijk en verfijnd

De afwerking: opbouw en garnering

Verdeel de warme tomatencrème over het bord en plaats het knapperige basilicum Brisotto balletje centraal. Rangschik de verse mozzarella en cherrytomaatjes decoratief rondom.

Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes en red chard sla voor een frisse, licht pittige toets en mooie kleuraccenten. De combinatie van warm en koud, knapperig en romig maakt dit gerecht tot een moderne interpretatie van de klassieke Caprese.

Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken

"
Veelzijdig inzetbaar en altijd een succes bij onze vegetarische gasten.
We zijn verzot op de Brisotto balletjes! Ze zijn bij ons uitgegroeid tot een vaste waarde op de kaart. We serveren ze afwisselend als voorgerecht, hoofdgerecht én als verfijnde bitter garnituur. De Brisotto balletjes bieden ons de mogelijkheid om telkens weer verrassende en gevarieerde vegetarische creaties te maken. Een echte aanwinst voor onze keuken.
Tom olde Olthuis
Sous chef
De Wiemsel, Ootmarsum
"
Opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart.
Met de Brisotto bal halen we de ambachtelijke, smaakvolle eenvoud van Italië naar onze keuken. Het biedt een opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart - niet alleen als snack, maar ook om bijzondere gerechten mee samen te stellen.
Kees Krabbé
Chefkok
Bistro Kees, Hengelo

Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Brisotto Rode Biet
Panna cotta van Twentse geitenkaas
Eén ingrediënt, zeven bereidingen, oneindig contrast
Brisotto Rode Biet
Triologie van rode biet
Een kleurrijk en eigentijds gerecht waarin rode biet de hoofdrol speelt.
Brisotto Truffel
Truffel Brisotto met getourneerde groenten
Een elegant vegetarisch gerecht waar truffel centraal staat.
Brisotto Spinazie
Creatie van spinazie Brisotto
Een ode aan spinazie in drie gedaantes.

Kom 'm proeven

Contact opnemen
Van maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 23:00 bereikbaar.
Jan Huiskes
Chefkok & eigenaar
Brisotto in jouw keuken?
Wil je Brisotto op je menukaart maar zie je het niet bij je leverancier? Laat van je horen! Vraag je horeca leverancier vandaag nog naar Brisotto balletjes.
Proefpakket aanvragen
Iets voor jouw restaurant en keuken? Vraag ‘t gratis proefpakket aan en proef zelf de 4 verschillende Brisotto smaken. We nemen contact met je op voor de details.
insertpageurl
insertpageurl
Alle velden zijn verplicht.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Success! We’ll be in touch soon.
Something went wrong while submitting.