Truffel Brisotto met getourneerde groenten

Een elegant vegetarisch gerecht waar truffel centraal staat. Drie knapperige truffel Brisotto balletjes geserveerd op een bed van zachte linzen, omringd door kleurrijk getourneerde groenten. De witte wijn-vadouvan saus versterkt de truffelaroma's en bindt alle smaken samen tot een verfijnd geheel.

Klassieke technieken met moderne smaken

Linzen en getourneerde groenten

Kook mooie linzen zachtjes gaar tot ze net zacht zijn maar nog bite hebben. Tourneer drie bospenen en kook deze beetgaar – ze mogen nog een lichte knapperigheid behouden. Tourneer ook de koolrabi en kook deze in water met kurkuma voor een mooie gouden kleur en subtiele kruidigheid.

Bak de drie truffel Brisotto balletjes goudbruin en knapperig. Bereid ondertussen de witte wijn-vadouvan saus, de warme specerijen van vadouvan versterken de truffelaroma's op subtiele wijze.

Een feest van kleur, textuur en truffelaroma

Opmaak en presentatie

Verdeel de linzen over het bord als basis. Rangschik de getourneerde groenten decoratief rondom – speel met de kleuren van oranje bospeen en gouden koolrabi. Voeg naar wens extra seizoensgroenten toe voor meer variatie.

Plaats de drie truffel Brisotto balletjes prominent op het bord en werk af met de witte wijn-vadouvan saus. Druppel of nappeer de saus rondom zodat elke hap de versterkte truffel­smaak meeneemt. Een gerecht dat raffinement en aardse smaken perfect combineert.

Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken

"
Veelzijdig inzetbaar en altijd een succes bij onze vegetarische gasten.
We zijn verzot op de Brisotto balletjes! Ze zijn bij ons uitgegroeid tot een vaste waarde op de kaart. We serveren ze afwisselend als voorgerecht, hoofdgerecht én als verfijnde bitter garnituur. De Brisotto balletjes bieden ons de mogelijkheid om telkens weer verrassende en gevarieerde vegetarische creaties te maken. Een echte aanwinst voor onze keuken.
Tom olde Olthuis
Sous chef
De Wiemsel, Ootmarsum
"
Opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart.
Met de Brisotto bal halen we de ambachtelijke, smaakvolle eenvoud van Italië naar onze keuken. Het biedt een opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart - niet alleen als snack, maar ook om bijzondere gerechten mee samen te stellen.
Kees Krabbé
Chefkok
Bistro Kees, Hengelo

Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Brisotto Rode Biet
Panna cotta van Twentse geitenkaas
Eén ingrediënt, zeven bereidingen, oneindig contrast
Brisotto Basilicum
Creatie Brisotto Palla D'Oro
Een klassieke Italiaanse combinatie in een modern jasje.
Brisotto Rode Biet
Triologie van rode biet
Een kleurrijk en eigentijds gerecht waarin rode biet de hoofdrol speelt.
Brisotto Spinazie
Creatie van spinazie Brisotto
Een ode aan spinazie in drie gedaantes.

Kom 'm proeven

Contact opnemen
Van maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 23:00 bereikbaar.
Jan Huiskes
Chefkok & eigenaar
Brisotto in jouw keuken?
Wil je Brisotto op je menukaart maar zie je het niet bij je leverancier? Laat van je horen! Vraag je horeca leverancier vandaag nog naar Brisotto balletjes.
Proefpakket aanvragen
Iets voor jouw restaurant en keuken? Vraag ‘t gratis proefpakket aan en proef zelf de 4 verschillende Brisotto smaken. We nemen contact met je op voor de details.
insertpageurl
insertpageurl
Alle velden zijn verplicht.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Success! We’ll be in touch soon.
Something went wrong while submitting.