
Truffel Brisotto met getourneerde groenten
Een elegant vegetarisch gerecht waar truffel centraal staat. Drie knapperige truffel Brisotto balletjes geserveerd op een bed van zachte linzen, omringd door kleurrijk getourneerde groenten. De witte wijn-vadouvan saus versterkt de truffelaroma's en bindt alle smaken samen tot een verfijnd geheel.


Klassieke technieken met moderne smaken
Linzen en getourneerde groenten
Kook mooie linzen zachtjes gaar tot ze net zacht zijn maar nog bite hebben. Tourneer drie bospenen en kook deze beetgaar – ze mogen nog een lichte knapperigheid behouden. Tourneer ook de koolrabi en kook deze in water met kurkuma voor een mooie gouden kleur en subtiele kruidigheid.
Bak de drie truffel Brisotto balletjes goudbruin en knapperig. Bereid ondertussen de witte wijn-vadouvan saus, de warme specerijen van vadouvan versterken de truffelaroma's op subtiele wijze.


Een feest van kleur, textuur en truffelaroma
Opmaak en presentatie
Verdeel de linzen over het bord als basis. Rangschik de getourneerde groenten decoratief rondom – speel met de kleuren van oranje bospeen en gouden koolrabi. Voeg naar wens extra seizoensgroenten toe voor meer variatie.
Plaats de drie truffel Brisotto balletjes prominent op het bord en werk af met de witte wijn-vadouvan saus. Druppel of nappeer de saus rondom zodat elke hap de versterkte truffelsmaak meeneemt. Een gerecht dat raffinement en aardse smaken perfect combineert.





Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken
Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Kom 'm proeven
Contact opnemen

Brisotto in jouw keuken?
Proefpakket aanvragen






