Triologie van rode biet

Een kleurrijk en eigentijds gerecht waarin rode biet de hoofdrol speelt. Een fluweelzachte rode bietensoep met subtiele umami-toets, geserveerd met een knapperig Brisotto balletje en een frisse carpaccio van rauwe biet met feta. Drie bereidingen, één krachtige smaak: aards, romig en verrassend.

Intens van kleur en verrassend van smaak

Rode bietensoep met umami

Meng biologisch rode bietensap met biologische groentebouillon en voeg slagroom toe naar wens voor een romige textuur. Breng op smaak met een scheutje Kikkoman sojasaus, dit geeft een subtiele umami-diepte die de aardse zoetheit van de biet versterkt.

Bind de soep indien gewenst met roux tot de juiste consistentie. Bak intussen het rode biet Brisotto balletje goudbruin en knapperig.

Rauw, fris en mooi gecontrasteerd

Bietencarpaccio en presentatie

Snijd rauwe rode bieten met een mandoline in flinterdunne plakjes en rangschik deze op het bord. Verkruimel feta over de carpaccio en garneer met verse kruiden zoals dille, munt of peterselie.

Serveer op een langwerpig bord: aan de ene kant een glas met de warme, fluweelrode soep bekroond met het Brisotto balletje, aan de andere kant de frisse carpaccio. Een triologie die de veelzijdigheid van rode biet viert, van warm en romig tot rauw en fris.

Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken

"
Veelzijdig inzetbaar en altijd een succes bij onze vegetarische gasten.
We zijn verzot op de Brisotto balletjes! Ze zijn bij ons uitgegroeid tot een vaste waarde op de kaart. We serveren ze afwisselend als voorgerecht, hoofdgerecht én als verfijnde bitter garnituur. De Brisotto balletjes bieden ons de mogelijkheid om telkens weer verrassende en gevarieerde vegetarische creaties te maken. Een echte aanwinst voor onze keuken.
Tom olde Olthuis
Sous chef
De Wiemsel, Ootmarsum
"
Opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart.
Met de Brisotto bal halen we de ambachtelijke, smaakvolle eenvoud van Italië naar onze keuken. Het biedt een opvallende en originele toevoeging voor onze vegetarische kaart - niet alleen als snack, maar ook om bijzondere gerechten mee samen te stellen.
Kees Krabbé
Chefkok
Bistro Kees, Hengelo

Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Brisotto Rode Biet
Panna cotta van Twentse geitenkaas
Eén ingrediënt, zeven bereidingen, oneindig contrast
Brisotto Basilicum
Creatie Brisotto Palla D'Oro
Een klassieke Italiaanse combinatie in een modern jasje.
Brisotto Truffel
Truffel Brisotto met getourneerde groenten
Een elegant vegetarisch gerecht waar truffel centraal staat.
Brisotto Spinazie
Creatie van spinazie Brisotto
Een ode aan spinazie in drie gedaantes.

Kom 'm proeven

Contact opnemen
Van maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 23:00 bereikbaar.
Jan Huiskes
Chefkok & eigenaar
Brisotto in jouw keuken?
Wil je Brisotto op je menukaart maar zie je het niet bij je leverancier? Laat van je horen! Vraag je horeca leverancier vandaag nog naar Brisotto balletjes.
Proefpakket aanvragen
Iets voor jouw restaurant en keuken? Vraag ‘t gratis proefpakket aan en proef zelf de 4 verschillende Brisotto smaken. We nemen contact met je op voor de details.
insertpageurl
insertpageurl
Alle velden zijn verplicht.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Success! We’ll be in touch soon.
Something went wrong while submitting.