
Triologie van rode biet
Een kleurrijk en eigentijds gerecht waarin rode biet de hoofdrol speelt. Een fluweelzachte rode bietensoep met subtiele umami-toets, geserveerd met een knapperig Brisotto balletje en een frisse carpaccio van rauwe biet met feta. Drie bereidingen, één krachtige smaak: aards, romig en verrassend.


Intens van kleur en verrassend van smaak
Rode bietensoep met umami
Meng biologisch rode bietensap met biologische groentebouillon en voeg slagroom toe naar wens voor een romige textuur. Breng op smaak met een scheutje Kikkoman sojasaus, dit geeft een subtiele umami-diepte die de aardse zoetheit van de biet versterkt.
Bind de soep indien gewenst met roux tot de juiste consistentie. Bak intussen het rode biet Brisotto balletje goudbruin en knapperig.


Rauw, fris en mooi gecontrasteerd
Bietencarpaccio en presentatie
Snijd rauwe rode bieten met een mandoline in flinterdunne plakjes en rangschik deze op het bord. Verkruimel feta over de carpaccio en garneer met verse kruiden zoals dille, munt of peterselie.
Serveer op een langwerpig bord: aan de ene kant een glas met de warme, fluweelrode soep bekroond met het Brisotto balletje, aan de andere kant de frisse carpaccio. Een triologie die de veelzijdigheid van rode biet viert, van warm en romig tot rauw en fris.





Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken
Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Kom 'm proeven
Contact opnemen

Brisotto in jouw keuken?
Proefpakket aanvragen






