
Creatie van spinazie Brisotto
Een ode aan spinazie in drie gedaantes. Een fluweelzachte spinaziesoep met een knapperig spinazie Brisotto balletje, geserveerd naast een hartige spinaziequiche. Drie bereidingen die elk de veelzijdigheid van dit bladgroene ingrediënt laten zien, van romig en warm tot gebakken en hartig.


Heldergroen, romig en vol van smaak
Fluweelzachte spinaziesoep
Maak een basis van biologische groentebouillon met slagroom en bind met roux tot de gewenste romige consistentie. Bereid ondertussen de spinaziepulp: blancheer verse spinazie kort, laat afkoelen en pureer in de blender met het aanhangende vocht tot een gladde, heldergroene pulp.
Voeg de spinaziepulp pas vlak voor serveren toe aan de warme soep, dit behoudt de frisse, heldergroene kleur. Te lang meekoken maakt de kleur donkergroen en dof. Bak het spinazie Brisotto balletje goudbruin en knapperig.


Warm, hartig en elegant geserveerd
Quiche en presentatie
Bereid een klassieke spinaziequiche met een krokante bodem en romige vulling. Snijd een mooi punt en plaats deze op het bord.
Serveer bij voorkeur op een langwerpig bord of plank: aan de ene kant een glas of kommetje met de heldergroene spinaziesoep, bekroond met het knapperige Brisotto balletje. Aan de andere kant de warme spinaziequiche. Een triologie die spinazie viert in al zijn vormen, van luchtig en romig tot stevig en hartig.





Ervaringen, rechtstreeks uit de keuken
Verrassende, Michelin-waardige gerechten met Brisotto

Kom 'm proeven
Contact opnemen

Brisotto in jouw keuken?
Proefpakket aanvragen






